Medzinárodná akadémia Ensemble Modern koncertuje v Bratislave

Medzinárodná akadémia Ensemble Modern koncertuje v Bratislave

Koncert špičkového súboru súčasnej hudby Ensemble Modern a účastníkov medzinárodných interpretačných kurzov epoche_f international 2017 pod vedením členov Ensemble Modern sa uskutoční v sobotu 21. 10. 2017 o 19.00 v Malom koncertnom štúdiu Slovenského rozhlasu v Bratislave.

Účastníci Medzinárodnej akadémie Ensemble Modern spoločne naštudovali a na koncerte uvedú skladby renomovaných autorov ako Martin Stauning, Samuel Hvozdík, Xiaogang Ye, Ľubica Čekovská, Matej Bonin a Magnus Lindberg. Slovenskí skladatelia Ľubica Čekovská a Samuel Hvozdík, ako aj slovinský autor Matej Bonin budú na koncerte osobne prítomní.

Mladí hudobníci získajú vďaka skúseným interpretom – členom Ensemble Modern jedinečnú príležitosť aktívne sa oboznamovať s náročnými partitúrami súčasných autorov, skúšať rozličné moderné hráčske techniky, ako aj hľadať a podieľať sa na formovaní novej zvukovosti. Každý z frekventantov dostal zároveň možnosť individuálnych hodín zameraných na konkrétnu sólovú skladbu. Účinkujúci: Ensemble modern (AT) a účastníci interpretačných kurzov epoche_f 2017.

PROGRAM:
Martin Stauning:
Verdorrte Räume
Samuel Hvozdík:
Regerna Symbio Irbis
Xiaogang YE:
Nine Horses
Ľubica Čekovská: Interrupted Line – pre 11 hráčov
Matej Bonin:
Kaleidoscope – pre ansámbel
Magnus Lindberg:
Bubo bubo

Rádio Devín Koncert nahráva a poslucháči si ho budú môcť vypočuť aj na vlnách nášho rádia.

Koncert je sprievodným podujatím 14. ročníka medzinárodného festivalu súčasnej hudby Melos-Étos.

Vstup na koncert je voľný.

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame