Jazz album roka

Jazz album roka

Slávnostný večer odovzdávania cien ESPRIT spojené s koncertom finalistov prebehne 30.apríla 2017 v divadle Aréna v Bratislave, na Medzinárodný deň jazzu. Celý program vysielame naživo v Rádiu Devín.

V tomto roku je do ankety zaradených rekordných dvadsaťdva albumov slovenských hudobníkov, ktoré spadajú do kategórie jazzu a boli vydané v roku 2016. Od 30.marca je spustené internetové hlasovanie pre priaznivcov jazzu, ktorí podľa hudobných ukážok nominovaných nahrávok vyberú album ocenený Cenou verejnosti Esprit. Internetové hlasovanie za najlepší domáci jazzový album potrvá do 21.apríla 2017. Hlasovať je možné za ľubovolný počet nominovaných albumov.Hlavné ocenenie, Cenu odbornej poroty Esprit za najlepší jazzový album roka, vyberie odborná porota zložená z hudobných žurnalistov, kritikov a promotérov v oblasti jazzu.Slávnostný večer s odovzdávaním ocenení Esprit sa uskutoční 30.apríla 2017 o 20.00h v divadle Aréna v Bratislave a bude sprevádzaný živým koncertom troch nominovaných interpretov. Koncert a slávnostná ceremónia bude zaznamenaná a odvysielaná v RTVS.

Autorkou sošiek ocenení Esprit je sklárska výtvarníčka Gordana Turuk.

Počas večera vystúpia:

  • Eugen Vizváry Part 2: For Jaco

  • Hanka G & Ondrej Krajňák

  • Eugen Botos Finally

Ocenenie Esprit za rok 2016 je štvrtým ročníkom podujatia, pričom laureátmi ocenenia Esprit sú skladateľka a hudobníčka Sisa Michalidesová (2016), basgitarista Juraj Griglák (2014), trubkár Lukáš Oravec (2013) a gitarista Michal Bugala (2012).

viac informácií získate na stránke ww.jazz.sk

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame