Organový koncert pod pyramídou: Tatiana Pernetová (RUS)

Organový koncert pod pyramídou: Tatiana Pernetová (RUS)

: Nedeľa, 16. jún 2019 o 10.30 hod., Veľké koncertné štúdio Slovenského rozhlasu.

6. KONCERT CYKLU ORGANOVÉ KONCERTY POD PYRAMÍDOU

Tatiana Pernetová sa narodila v Petrohrade. V roku 2016 ukončila hru na organe pod vedením prof. Semjonova na konzervatóriu Rimského-Korsakova. V roku 2019 skončila bakalársky stupeň na fakulte HAMU v Prahe (pod vedením Prof. Jaroslava Tůmu), súčasne pokračuje v magisterskom stupni a zároveň študuje druhý odbor - klavír (pod vedením doc. Františka Malého), hrá na flautu, čembalo, staré nástroje a spieva v zbore pravoslávnej katedrály Sv. Cyrila a Metodeja v Prahe.

Zúčastnila sa medzinárodného mládežníckeho organového festivalu v Tallinne, Bachovského festivalu v Dordrechte, „Organovej noci" v Göttingene a taktiež majstrovských kurzov a koncertov v Estónsku, Nemecku, Rusku a na Slovensku.

V roku 2015 sa stala laureátom medzinárodných súťaží „Mladý organista" v Moskve (2015), Leoša Janáčka v Brne (2017) a Petra Ebena v Opave (2018), kde taktiež dostala cenu za najlepšiu interpretáciu súčasnej českej hudby. Okrem organovej interpretácie získala ocenenia aj za klavírnu hru na mnohých medzinárodných komorných a ansámblových súťažiach.

Pravidelne vystupuje na koncertoch v Petrohrade a Európe. Roku 2017 spolupracovala s neznárodním festivalom „Pražské jaro" a dostala štipendium Českého hudobného fondu.

Jej repertoár obsahuje skladby od stredoveku po súčasnosť so zameraním na romantickú hudbu a tvorbu francúzskych autorov.

Program:
Sigfrid Karg-Elert (1877-1933)
Symfonický chorál „Jesu, meine Freude", op. 87 č.2
I. Introduzione (Inferno)
II. Canzone
III. Fuga con Corale

César Franck (1822-1890)
Chorál č. 2 h mol

Maurice Duruflé (1902-1986)
Suita, op. 5
Prélude
Sicilienne
Toccata

Priamy prenos koncertu organistky Tatiany Pernetovej (RUS) vysiela Rádio Devín.
Vstup voľný.

Foto: RD

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame