KONCERT: Rómeo a Júlia, matiné pre rodiny

KONCERT: Rómeo a Júlia, matiné pre rodiny

27. máj 2018 o 11.00 hod.
Veľké koncertné štúdio Slovenského rozhlasu, Bratislava


V nedeľu 27. mája 2018 o 11.00 hod. sa v Koncertnom štúdiu Slovenského rozhlasu uskutoční mimoriadne predstavenie – matiné – projektu Shakespeare – Prokofiev ROMEO a JÚLIA.

Návštevníci predstavenia zažijú prepojenie divadla a symfonickej hudby prostredníctvom činoherných výstupov svetoznámej divadelnej hry Williama Shakespearea – ROMEO a JÚLIA a sugestívnej symfonickej hudby z rovnomenného diela Sergeja Prokofieva v spojení s moderovaným slovom Adely Vinczeovej.

Divadelný príbeh stvárnený známymi hercami v dobových kostýmoch ožíva v symfonickej hudbe - činoherné scény sú umocnené znením programovo identických hudobných častí zo suity S. Prokofieva ROMEO a JÚLIA v podaní Symfonického orchestra Slovenského rozhlasu. Scény, ktoré zahrajú herci vzápätí zaznejú vo zvuku 80 členného symfonického orchestra.

V hudobnej časti projektu účinkujú Symfonický orchester Slovenského rozhlasu, dirigent Anton Popovič, v divadelnej časti herci Divadla Astorka (Róbert Jakab, Marián Miezga) a divadla Aréna (Martin Hronský, Sáva Popovič, Marián Prevendarčík), študenti Konzervatória v Bratislave (Bianka Šutičová a Jakub Vajda), predstavenia moderuje Adela Vinczeová.

Koncert je vhodný najmä pre rodiny s deťmi vo veku od 8 rokov.

Vstupenky. www.koncertyrtvs.sk


Foto: Silvia Zvarová

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame