Spomienka na Vlada Balca

Spomienka na Vlada Balca

Vo štvrtok 31. augusta 2017 zomrel vo veku 68 rokov slovenský režisér, scenárista a pedagóg Vlado Balco. Dlhé roky pôsobil v Slovenskej filmovej tvorbe ako režisér dokumentárnych a krátkych filmov, nakrútil aj viacero hraných filmov, z ktorých divácky najúspešnejším sa stal Rivers of Babylon (1998) podľa rovnomenného románu spisovateľa Petra Pišťanka. Na Vysokej škole múzických umení odovzdával Vlado Balco svoje skúsenosti nastupujúcej generácii mladých tvorcov takmer dvadsať rokov.

Rádio Devín si ho pripomenie 1. 9. v Rannom ladení o 9.45. Vypočujeme si časť z relácie Rubikon, ktorá bola v októbri 2002 venovaná Vladovi Balcovi. Zavoláme aj mladému dokumentaristovi Mirovi Removi, ktorého osobnosť a tvorba Vlada Balca výrazne ovplyvnila.

Vlado Balco dlhé roky pôsobil v Slovenskej filmovej tvorbe ako režisér dokumentárnych a krátkych filmov, nakrútil aj viacero hraných filmov, z ktorých divácky najúspešnejším sa stal Rivers of Babylon (1998) podľa rovnomenného románu spisovateľa Petra Pišťanka. Na Vysokej škole múzických umení odovzdával Vlado Balco svoje skúsenosti nastupujúcej generácii mladých tvorcov takmer dvadsať rokov.

Česť jeho pamiatke...

Posledná rozlúčka s Vladom Balcom sa uskutoční v stredu 6. septembra 2017 o 14.00 hod. v bratislavskom krematóriu.

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame