Cyklus: Päť rozhovorov k 50. výročiu Rádia Devín

Cyklus: Päť rozhovorov k 50. výročiu Rádia Devín

Pri príležitosti 50. výročia Rádia Devín sme si zvolili piatich ambasádorov a ambasádorky z rôznych umeleckých druhov, ktorých tvorba s naším vysielaním súvisí. A nielen to. Sú to zároveň aj verní naši poslucháči a poslucháčky. Medzi nimi je aj spisovateľka Veronika Šikulová. O presahoch jej tvorby a vnímania smerom k rozhlasovému vysielaniu sa s ňou rozprávala Zuzana Golianová:

Cyklus - Rozhovory k 50. výročiu Rádia Devín - Veronika Šikulová Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Hudba a rozhlas – to sú prepojené súradnice a rovnako tak sú prepojení aj hudobník, jazzman Peter Lipa a Rádio Devín. Čo pre neho možnosť prihovárať sa rozhlasovým poslucháčkam a poslucháčom znamená? – na to sa pýtala Zuzana Golianová:

Cyklus - Rozhovory k 50. výročiu Rádia Devín - Peter Lipa Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.



Herecké začiatky Roberta Rotha sa viažu práve k rozhlasu, k rozhlasovej detskej družine, čo bol aj taký iniciačný bod na jeho ceste smerom k divadlu. Zuzana Golianová sa ho pýtala práve na tento moment:

Cyklus - Rozhovory k 50. výročiu Rádia Devín - Robert Roth Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Vypočujte si aj rozhovor s hudobnou skladateľkou Ľubicou Čekovskou. Rozhlas je jej blízky, cíti sa teda na tejto pôde ako doma?

Cyklus - Rozhovory k 50. výročiu Rádia Devín - Ľubica Čekovská Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.



Takto pred rokom, v septembri 2021, získal režisér Peter Kerekes na prestížnom medzinárodnom festivale v Benátkach cenu za najlepší scenár za film Cenzorka; čo bol/a stále je obrovský úspech pre slovenskú kinematografiu. Zuzana Golianová sa ho pýtala, čo je pre neho merítkom úspechu?

Cyklus - Rozhovory k 50. výročiu Rádia Devín - Peter Kerekes Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Foto/Zdroj: RTVS / RD

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame