Rozhlasová hra pre celú rodinu : Expedícia Paradajz

Rozhlasová hra pre celú rodinu : Expedícia Paradajz

: Vysielame v sobotu 28.12. o 15.00 na Devíne.

Tretia časť z cyklu rozhlasových hier pre celú rodinu nesie názov Expedícia Paradjz, dopĺňa mozaiku príbehov označovaných slovom expedícia. Po Expedícií na Človečej hlave, Expedícií Salamander prichádza tretia Expedícia zo štúdia v Banskej Bystrici. Pôvodná rozhlasová hra pre celú rodinu prináša príbeh, ktorý sa inšpiruje prvkami fantasy literatúry. Ján Mikuš voľne nadväzuje na predošlé časti, ponecháva niektoré postavy a miesto v ktorom sa hrdinovia ocitajú, Banskú Štiavnicu. Tentokrát ide o expedíciu do hlbín pocitov mladých dospievajúci ľudí. Autor sa zamýšľa nad pocitmi, ktoré prichádzajú z neznámeho sveta, sú nekontrolovateľné a neuchopiteľné. Hrdinovia bojujú tentokrát s čímsi abstraktnejším, uvažujú nad témou samotného boja a uchopujú okolitý svet skrz svoje vlastné cítenie.

Aj keď ľudskej mysli vládne často strach a podozrievavosť, neustále túži patriť k niečomu väčšiemu, túži sa stotožniť s niečim omnoho nesmiernejším. Divočina nás desí, pretože je neznáma, ľahostajná a nebezpečná, a však aj preto ju nesmierne potrebujeme - ak chceme zostať duševne zdraví, ak chcem zostať nažive, musíme sa spojiť alebo opätovne spojiť s tým, čo je na zvieratách iné a podivné, čo je staršie a väčšie než mi sami.

Hrajú: Tatiana Penovová Johana Miklošíkova Jakub Kováč Aleš Lukačovič Milan Jareš Ivana Kováčová Marianna Mackurová Juraj Smutný hudobná spolupráca: Ján Fiala, dramaturgia: Egon Tomajko, majster zvuku: Peter Janák, scenár a réžia: Ján Mikuš.


Foto: RD

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame