Rozhlasové hry na víkend

Rozhlasové hry na víkend

Pozývame všetkých fanúšikov rozhlasových hier! To najlepšie z rozhlasovej tvorby môžete počúvať pravidelne cez víkend v Rádiu Devín. Na prvý júnový víkend sme pre poslucháčov pripravili:

Sobota 13.00 – Mark Twain: Dobrodružstvá Huckleberryho Finna

Rozhlasová dramatizácia plná twainovského humoru pre deti o dvoch bezstarostných, trochu ľahkomyselných a výtržníckych kamarátoch. Autor dramatizácia: Milan Materák. Scénická hudba: Igor Bázlik. Dramaturgia: Július Gajdoš. Hudobná dramaturgia: Lýdia Vojteková. Zvuk: Ľuboš Klásek a Ivan Mihál. Réžia: Táňa Tadláková. Účinkujú: Róbert Roth, Juraj Draxler, Martin Kaprálik, Vladimír Minarovič, Vlado Černý, Stanislav Dančiak, Edo Romančík, Kamila Magálová a daľší.
Preméra: 1987

Nedela 21.00 – Honoré de Balzac: Všedný hriech
Dramatizáciu poviedky francúzskeho klasika Honoré de Balzaca „Všedný hriech". Dielko autor zaradil do súboru Rozmarné poviedky a ako budete môcť sami počuť, je svojmu „podtitulu" skutočne verné. Rozmarný príbeh o starom záletníkovi a nevinnej Blanche pre rozhlas podľa prekladu Blahoslava Hečku zdramatizoval Stanislav Gurka. Preložil Blahoslav Hečko, zdramatizoval Stanislav Gurka. V réžii Viery Weidlerovej účinkujú Karol Machata, Michaela Čobejová, Richard Stanke, Leopold Haverl, Emíllia Vášáryová, Eva Krížiková, Michal Gučík, Michal Klučka a Nataša Kulíšková. Hudobná spolupráca Dana Reková. Majster zvuku Jozef Bajtek. Dramaturgia Zuzana Zelinová.
Premiéra: 1993.

Prajeme príjemné počúvanie.


Foto: Rádio Devín

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame