List písaný do snehu...dnes píše Egon Tomajko

List písaný do snehu...dnes píše Egon Tomajko

Banská Bystrica, 11.12.2018

Milý ujo Paľo!

Desať rokov je fuč. Mnohé sa zmenilo, ešte sa zrýchlilo a pomaly už nestačia s dychom ani mladší. Rozmýšľam nad tým, ako na tom bola s dychom Vaša generácia. Ako ste stíhali písať, tvoriť a ešte si aj uchmatnúť čosi od Života.

Ale aby som na prázdno slamu nemlátil: Tak na tej olympiáde v Pekingu v 2008. sme nakoniec mali tri zlaté - Martikán, Kaliská a Hochšornerovci. Bolo že to slávy! Ale potom už poslabšie. Hokej išiel dolu vodou, o medailách už len snívame. Zato Iskra, teraz sa volajú HC 05, sa stala majstrom, už trikrát. Kto by to povedal! A máme aj olympijského víťaza v atletike - Maťa Tótha. Ale inak je to samý škandál a doping a doping a škandál... A ešte sa všetci hádajú, či je lepší Ronaldo alebo Messi...

Papier došiel. Vašu perličku tiež z redakcie stiahli a tak Vám píšem do snehu. Veď viete, asi takto: „Dvaja hantlágeri stáli za komínom, pod prístreškom vedľa propán - butánových fliaš a fajčili. Bol to dobrý úkryt. Aj keď mráz zachádzal za nechty, aspoň neboli majstrovi na očiach... Len do Kynceľovskej krčmy to bolo ďaleko. Vytiahli rezervnú ploskačku a upili si z nej po dúšku.. Potom sa zapísali do snehu a pomalým krokom sa vybrali k barakom za družstvom." ...

Ujo Paľo, mnohí sa pobrali za Vami. Len nedávno Laco Ballek, Laco Hyža a Osvald Zahradník. A aj Ivan Kadlečík je už tam. Tak len dúfam, že si tam v dobrej partii užívate, dajaké pivko dáte ... cigaretku vyfajčíte a preberiete plevy od zrna a ak nie, tak aspoň pospomínate.

Chýbate, ujo Paľo. Chýbajú mi naše rozhovory. Vaša otvorená myseľ, šibalstvo a širokouhlá znalosť vecí, Vaša ochota kuť veci za horúca, ale ich aj dotiahnuť. A chýba mi Váš štýl. Vaše postavy a ich reč... Viete, čo? Možno by som mal pre vás robotu. Nemáte chuť napísať niečo o tom, ako sa Vám tam darí?

Váš bývalý šéf J

Egon Tomajko

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame