Vincent Hložník sa narodil pred 100 rokmi

Vincent Hložník sa narodil pred 100 rokmi

Pri príležitosti storočnice narodenia Vincenta Hložníka 22. 10. 2019 v Galérii Slovenského rozhlasu otvárajú multimediálnu výstavu diel tohto, ako je na pozvánke, maliara svedomia. Viac o osobnosti a tvorbe tohto umelca už v štúdiu Rádia DEVÍN prezrádza prof. Ľudovít Petránsky v rozhovore s moderátorom Stanislavom Hudákom:

RL 21. 10. 2019-prof. Ľudovít Petránsky o Vincentovi Hložníkovi Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


AKTUALIZÁCIA ČLÁNKU 25. 10. 2019

V priestoroch Slovenského rozhlasu na 6., 7. a 8. poschodí je už vystavených jeho 100 diel – malieb a grafík, ktoré autor venoval na národný poklad Slovenskej republiky. Zbierka je v správe Matice slovenskej a pri príležitosti storočnice diela opustili depozity a v spolupráci s vedením rozhlasu vznikla multimediálna výstava. Viac už Rastislavovi Šimáškovi povedal najskôr kurátor Ľudovít Petránsky ml.:

VH-100 obrazov (publicistika) Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Výstava k storočnici Vincenta Hložníka v budove Slovenského rozhlasu pokračuje aj v priestoroch kostola Klarisky v centre Bratislavy, kde sú vystavené návrhy a kópie vitráži, ktoré Vincent Hložník s rodinou vytvoril pre kostol v Zborove na Kysuciach.

V Považskej galérii v Žiline takisto otvárajú expozíciu venovanú storočnici Vincenta Hložníka, viac informácií si môžete vypočuť tu.

Foto/Zdroj: z oficiálneho vizuálu podujatia

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame