Exkluzívne: V Rádiu Devín vyhlásili prvú finálovú päťku Anasoft litera

Exkluzívne: V Rádiu Devín vyhlásili prvú finálovú päťku Anasoft litera

Hostky naladené na Devín 3. 9. 2018, Miroslava Vallová a Lucia Molnár Satinská

Trinásty ročník literárnej ceny Anasoft litera priniesol zmenu v štatúte. Vo februári odborná porota z vyše 230 automaticky nominovaných titulov vybrala 10 najzaujímavejších (zvukový záznam z vyhlásenia desiatky, ktoré sa uskutočnilo naživo z nášho éteru, si môžete vypočuť tu). V pondelok 3. 9. 2018 túto desiatku porota zúžila na päť kníh, z ktorých vzíde laureát alebo laureátka aktuálneho ročníka.

V štúdiu Rádia Devín o prvej finálovej päťke v histórii tejto ceny rozprávali dve aktuálne porotkyne - prekladateľka, redaktorka a riaditeľka Literárneho informačného centra Miroslava Vallová a jazykovedkyňa a prekladateľka Lucia Molnár Satinská. Moderovala Andrea Makýšová Volárová:

L 3. 9. 2018-Vyhlásenie finálovej päťky Anasoft litera Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Finálová päťka Anasoft litera 2018

Aktuálna odborná porota v zložení literárny vedec Zoltán Rédey, prekladateľka, redaktorka a riaditeľka Literárneho informačného centra Miroslava Vallová, jazykovedkyňa a prekladateľka Lucia Molnár Satinská,literárny kritik a redaktor Derek Rebro, literárny kritik, publicista a prekladateľ Patrik Oriešek vybrali z desiatky Anasoft litera 2018 týchto päť finalistov (v abecednom poradí):

Farkašová, Etela: Scenár, Vyd. Spolku slovenských spisovateľov, 2017

Majling, Daniel: Ruzká klazika, BRAK, 2017

Modrovich, Mária: Flešbek, Drewo a srd / VLNA, 2017

Rozenbergová, Vanda: Muž z jamy a deti z lásky, Vydavateľstvo SLOVART, 2017

Vilikovský, Pavel: Krásna strojvodkyňa, krutá vojvodkyňa, Vydavateľstvo SLOVART, 2017


Slávnostný ceremoniál vyhlásenia laureáta alebo laureátky 13. ročníka ceny Anasoft litera bude 19. 9. 2018 o 19.00 v Mestskom divadle P. O. Hviezdoslava. Rádio Devín z neho prinesie priamy prenos.

Foto/Zdroj: Anasoft litera


Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame