Ratifikačné protokoly mierových zmlúv po I. svetovej vojne

Ratifikačné protokoly mierových zmlúv po I. svetovej vojne

O dôležitej Česko-slovenskej/Slovensko-českej výstave v priestoroch Historického múzea SNM na Bratislavskom hrade sme už v našom vysielaní hovorili (článok tu). Zážitkovou formou približuje nielen vznik I. ČSR spred 100 rokov, a zameriava sa na to, čo vytváralo spoločný československý duch v turbulentnom 20. storočí. Minulý týždeň na výstave slávnostne sprístupnili ratifikačné protokoly mierových zmlúv z Versailles, Saint-Germain a Trianonu, ktoré boli súčasťou versaillského mierového systému po I. svetovej vojne a výrazne ovplyvňujú aj naše dejiny. Pokračuje Rastislav Šimášek:

Versaillské zmluvy Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Výstavu k 100. výročiu založenia Československa si v Historickom múzeu SNM na Bratislavskom hrade môžete pozrieť do 9. septembra. Potom poputuje do Prahy, kde ju slávnostne otvoria symbolicky 28.10. v zrekonštruovanej budove Historického múzea Národného múzea. Medzitým však budú na výstave rôzne sprievodné podujatia a komentované prehliadky.

Česko-slovenská/slovensko-česká výstava v Historickom múzeu SNM na Bratislavskom hrade je od konca minulého týždňa pre návštevníkov atraktívnejšia o ďalší z významných dokumentov z obdobia budovania I. ČSR. Originál Pittsburskej dohody slávnostne uviedli vo štvrtok 14. 6. 2018 a nechýbal tam ani Rastislav Šimášek:

Pittsburská dohoda na hrade Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Foto/Zdroj: Z oficiálneho vizuálu Česko-slovenskej/Slovensko-českej výstavy

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame