Folkfórum Live

Folkfórum Live

Koncert FOLKFÓRUM LIVE sa uskutoční v Komornom štúdiu Slovenského rozhlasu v Bratislave 29. septembra o 19.00h. Na treťom zo série koncertov FOLKFÓRUM LIVE 2017 sa predstavia so svojimi novými hudobnými projektmi známe osobnosti domácej hudobnej scény.

PETER CMORIK & MAREK WOLF

Uznávaný slovenský spevák Peter Cmorik a osobitý gitarista Marek Wolf, známy najmä spoluprácou s harmonikárom Erichom "Bobošom" Procházkom, spojili svoje sily pri nahrávaní ich pôvodnej piesne Druhé leto. Nový singel s nezávislou produkciou je postavený na Cmorikovom silnom vokálnom prejave, Wolfovej distinktívnej gitare a prvkoch world music, ktoré do nahrávky vniesol charizmatický bubeník a perkusionista Igor "Ajdži" Sabo. Singel vydali 24. mája 2017 a predznamenal príchod kompletného spoločného albumu, ktorý protagonisti už prezentujú aj naživo, v rámci spoločných koncertov.

MARTIN GEIŠBERG & DANIEL ŠPINER

Hudobníci vydali začiatkom leta 2017 debutový album V jablkovom kraji. Štrnásť nových spoločných skladieb Martina Geišberga a Daniela Špinera je ukážkovým príkladom, ako v hudbe prirodzene spojiť pesničkársky prístup s improvizáciou, poéziou aj magicko-realistickými textami. Album V jabloňovom kraji je zároveň prvým vydaným nosičom Martina Geišberga po dvanástich rokoch koncertovania, režírovania a tvorby divadelnej hudby. Okrem spevu je na ňom počuť gitary, klavír, akordeón, flauty aj perkusie. O bicie sa postaral Michal Fedor a kontrabas nahral Michal Šelep. Na spoločných koncertných vystúpeniach znejú, okrem starších, dobre známych Martinových songov, aj piesne s tohto nového hudobného diela a určite nebudú chýbať ani na koncerte Folkfórum Live 29. septembra v Slovenskom rozhlase.

Vstup na hudobné podujatie je voľný!

Foto: Rádio Devín

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame