1.kolo súťaže Jazz START UP pozná víťaza

1.kolo súťaže Jazz START UP pozná víťaza

Koncert víťaza vo V-klube bude 26.2 o 19:00

Prvé kolo súťaže mladých jazzových talentov Jazz START UP už pozná svojho víťaza. Stala sa ním skalická kapela Carpet Cabinet s počtom hlasov 2467. Svoje koncertné umenie predvedie naživo v bratislavskom Véčku vo štvrtok 26.februára o 19.00h. Koncert bude vysielaný prostredníctvom priameho prenosu v Rádiu Devín.
Tu je malá ochutnávka z ich tvorby:
Carpet Cabinet Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


V úvodnom kole súťaže Jazz START UP rozhodli fanúšikovia svojim internetovým hlasovaním na stránkach jazz.sk o postupe skalickej formácie Carpet Cabinet. O obrovský záujem o súťaž svedčí vysoký počet hlasov pre obe súťažiace kapely a napínavý priebeh hlasovania. Carpet Cabinet získali nakoniec 2467 hlasov, kapela Juraj Schweigert & The Groove Time ich dostala 1892.

Koncert víťaza úvodného kola v legendárnom Véčku vo štvrtok 26.februára odštartuje zároveň aj druhé kolo hlasovania, v ktorom sa stretne speváčka Ingrid Bezáková so zoskupením Especias.

Päť súťažných kôl bude v priebehu polroka sledovať aj odborná porota. Tá následne vyberie absolútneho víťaza zo všetkých desiatich postupujúcich umelcov a odovzdá hlavnú cenu. Start-up balíček pre vybrané skupiny obsahuje napríklad možnosť nahrávania v profesionálnom štúdiu, vytvorenie DVD záznamu v klube Blue Note, vydanie albumu vo vydavateľstve Pavian Records, otvorenie letného festivalu Open Jazz Fest, či sériu koncertov na popredných slovenských jazzových festivaloch ako Mikulášsky Jazzový Festival, bratislavský Pet Jazz, či Orava Jazz Festival.

Súťaž Jazz START UP bude pokračovať v pravideľných mesačných intervaloch. Celý projekt vyvrcholí vyhlásením absolútneho víťaza súťaže na jeseň 2015.

Autor: Rádio Devín, Foto: jazz.sk

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame