Záverečný koncert sezóny SOSR

Záverečný koncert sezóny SOSR

9. koncert sezóny
8. 6. 2018 o 19.00 hod. Veľké koncertné štúdio Slovenského rozhlasu

Program:
Jozef Malovec: Predohra
Antonín Dvořák: Koncert pre husle a orchester a mol, op. 53
Sergej Prokofiev: Symfónia č. 4 C dur, op. 112

Symfonický orchester Slovenského rozhlasu
Mario Košik - dirigent
Pavel Šporcl (CZ) - husle

Koncertnú sezónu 2017/18 Symfonický orchester slovenského rozhlasu zakončí pod taktovkou hlavného dirigenta Maria Košika tvorbou Jozefa Malovca, Antonína Dvořáka a Sergeja Prokofieva. Slovenský skladateľ Jozef Malovec sa počas svojho života venoval tvorbe orchestrálnych skladieb, komornej a filmovej hudby ale i elektroakustickým kompozíciám. V roku 1957 napísal symfonické dielo Predohra, ktorá otvorí záverečný koncert sezóny. Svojou návštevou nás v tento významný večer poctí český husľový virtuóz Pavel Šporcl, výrazná umelecká osobnosť, pôsobiaca v oblasti klasickej hudby. Huslista v sprievode orchestra uvedie Koncert pre husle a orchester a mol, op. 53 Antonína Dvořáka. S koncertnou sezónou sa rozlúčime orchestrálnym dielom Sergeja Prokofieva - Symfóniou č. 4, C dur, op. 112, ktorú koncertne predvádzalo či nahrávalo veľké množstvo symfonických orchestrov pod vedením renomovaných dirigentov, akými sú napr. Gennadi Rozhdestvensky, Valery Gergiev, Mstislav Rostropovich a ď.

Koncert vysiela v priamom prenose Rádio Devín. Z tohto dôvodu vás prosíme, aby ste svoje miesta v hľadisku zaujali najneskôr pätnásť minút pred začiatkom koncertu.

Vstupenky na koncerty SOSR si môžete zakúpiť online a na predajných miestach siete Ticketportal. Základné vstupné je 5 EUR, zľavnené 2 EUR. Nárok na zľavu majú študenti, dôchodcovia a držitelia preukazov ZŤP a ZŤP-S. Nárok na zľavu je možné si uplatniť len na predajných miestach Ticketportal.

Informácie o ďalších koncertoch či podujatiach organizovaných RTVS alebo v koprodukcii nájdete na www.koncertyrtvs.sk.

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame