Symfonický orchester Slovenského rozhlasu – 7. koncert sezóny

Symfonický orchester Slovenského rozhlasu – 7. koncert sezóny

Vysielame naživo v piatok 20. apríla 2018 o 19.00 hod. v Rádiu Devín.

Siedmy koncert sezóny sa bude niesť v znamení symfonickej hudby Johannesa Brahmsa a husľových rapsódií Bélu Bartóka. Okrem Brahmsovej Tragickej predohry, op. 81 Symfonický orchester Slovenského rozhlasu uvedie skladateľovu Symfóniu č. 4 e-mol, op. 98, ktorá patrí medzi významné diela svetovej symfonickej tvorby a je autorovou poslednou symfóniou. Ako sólista sa s dvomi husľovými rapsódiami Bélu Bartóka predstaví Juraj Tomka (primárius Mucha Quartet), ktorý sa okrem sólových vystúpení s obľubou venuje aj komornej hre. Pozvanie orchestra na aprílový koncert prijal nemecký dirigent Karsten Januschke, ktorý v roku 2016 so Symfonickým orchestrom Slovenského rozhlasu spolupracoval na dvojmesačnom letnom opernom projekte Nápoj lásky Gaetana Donizettiho v rakúskom kameňolome St. Margarethen.

Koncert sa realizuje v spolupráci s občianskym združením Albrechtina ako súčasť projektu (Ne)známa hudba v RTVS 2018, ktorý z verejných zdrojov podporil Fond na podporu umenia. Fond na podporu umenia je hlavným partnerom projektu.

Program:
Johannes Brahms: Tragická predohra, op. 81
Béla Bartók: Husľová rapsódia č. 1, Sz.87
Béla Bartók: Husľová rapsódia č. 2, Sz. 90
Johannes Brahms: Symfónia č. 4 e mol, op. 98

Symfonický orchester Slovenského rozhlasu
Karsten Januschke (DE) – dirigent
Juraj Tomka – husle

Koncert vysiela v priamom prenose Rádio Devín. Z tohto dôvodu vás prosíme, aby ste svoje miesta v hľadisku zaujali najneskôr pätnásť minút pred začiatkom koncertu.

Vstupenky na koncerty SOSR si môžete zakúpiť online a na predajných miestach siete Ticketportal. Základné vstupné je 5 EUR, zľavnené 2 EUR. Nárok na zľavu majú študenti, dôchodcovia a držitelia preukazov ZŤP a ZŤP-S. Nárok na zľavu je možné si uplatniť len na predajných miestach Ticketportal.

Informácie o ďalších koncertoch či podujatiach organizovaných RTVS alebo v koprodukcii nájdete na www.koncertyrtvs.sk.

Foto: RTVS

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame