SOSR – 5. koncert sezóny

SOSR – 5. koncert sezóny

23. 2. 2018 o 19.00 hod.

Program:

Eugen Suchoň: Symfonietta rustica pre veľký orchester, ESD 79/6b
Wolfgang Amadeus Mozart: Andante pre flautu a orchester, KV 315
Koncert pre flautu a orchester G dur KV 313
Francis Poulenc: Sinfonietta, FP 141

Symfonický orchester Slovenského rozhlasu
Mario Košik (SK) – dirigent
Massimo Mercelli (IT) – flauta

Symfonický orchester Slovenského rozhlasu priblíži poslucháčom prostredníctvom 5. koncertu sezóny tvorbu skladateľov významných pre francúzsku a slovenskú hudobnú scénu. Úvodom zaznie dielo jedného zo zakladateľov modernej slovenskej hudby - Eugena Suchoňa. Jeho Symfonietta rustica, premiérovaná v roku 1957, predstavuje vrcholný opus cyklu Obrázky zo Slovenska. Mozartove diela pre flautu s orchestrom uvedie vynikajúci hosťujúci sólista Massimo Mercelli z Talianska. V závere koncertu sa opäť vrátime k tvorbe Francisa Poulenca, konkrétne k jeho štvorčasťovej kompozícii Sinfonietta, FP 141, ktorá bola prvý krát uvedená v Londýne v roku 1948.

Koncert vysiela v priamom prenose Rádio Devín. Z tohto dôvodu vás prosíme, aby ste svoje miesta v hľadisku zaujali najneskôr pätnásť minút pred začiatkom koncertu.

Vstupenky na koncerty SOSR si môžete zakúpiť online a na predajných miestach siete Ticketportal. Základné vstupné je 5 EUR, zľavnené 2 EUR. Nárok na zľavu majú študenti, dôchodcovia a držitelia preukazov ZŤP a ZŤP-S. Nárok na zľavu je možné si uplatniť len na predajných miestach Ticketportal.

Informácie o ďalších koncertoch či podujatiach organizovaných RTVS alebo v koprodukcii nájdete na www.koncertyrtvs.sk.

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame