Jedinečný zvukový archív otvára svoje sézamy

Jedinečný zvukový archív otvára svoje sézamy

Počas RHA Festivalu nájdete v átriu pod pyramídou štyri počítače spojené so zvukovým archívom Slovenského rozhlasu. Máte jedinečnú príležitosť počúvať aj diela, ktoré vo vysielaní nenájdete z najrôznejších dôvodov. V našom digitálnom archíve nájdete vyše 80 tis. zdigitalizovaných MG pásov, 50 tis. CD nosičov a takmer 30 tis. audio súborov.

Chcete počuť Rachmaninova? Nech sa páči! Máte radi Holmesa? Nájdete ho. Milujete rozprávky so Ctiborom Filčíkom, Karolom Machatom, či Gustávom Valachom? Žiadny problém. Radi by ste znova počuli myšlienky a verše Milana Rúfusa? Miroslava Válka? Máše Haľamovej? Nič nie je ľahšie. Zaujíma vás, aký hlas mal Churchill, Tolstoj, ale aj Terézia Vansová? Dobre, aj ich nájdete v našom archíve... stačí si zadať heslo a archív vám ukáže všetko, čo pod ním má uložené a zdigitalizované.

Tisícky a tisícky zvukov.10. - 11. marca 2017 budú k dispozícii aj Vám.

Naše odporúčanie: Jerofejev: Moskva Petušky - neskutočný rozhlasový výkon Emila Horvátha. A ak sa chcete opýtať, či tam bude možné počúvať aj Tolkienovho Pána prsteňov - odpoveď je - áno - samozrejme.

Vyskúšajte si pomyselnú cestu po zvukových stopách takmer celého jedného storočia. Nezablúdite!

Galéria

badatelna pre verejnost.jpg

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame