Večer na tému: Veľké festivaly na malom Slovensku

Večer na tému: Veľké festivaly na malom Slovensku

Medzinárodný festival Divadelná Nitra je najväčším a najprestížnejším divadelným festivalom na Slovensku, ktorý tento rok oslávil už svoje 25. jubileum. Pohoda, ktorá sa koná v Trenčíne od roku 1997, je najväčším hudobným festivalom, ktorý svojím návštevníkom prináša aj literatúru, divadlo, film a vizuálne umenie. Biela noc vznikla v Paríži v roku 2002, odkiaľ sa rozšírila do mnohých svetových metropol, do Košíc v roku 2010 a do Bratislavy v roku 2015. Je to náš najväčší festival súčasného vizuálneho umenia, ktorý za jednu noc navštívi až 100 000 ľudí.
Ako sa organizujú veľké festivaly na našom malom Slovensku? S akými úskaliami sa stretávajú ich organizátori? Čo ich motivuje venovať všetok svoj čas a energiu akcii, ktorá sa koná len pár dní do roka? A je ťažké pritiahnuť umelecké hviezdy do našej vo svete málo známej krajiny?
Na tieto a ďalšie otázky bude v relácii Večer na tému „Veľké festivaly na malom Slovensku“ v stredu 19. októbra od 19:00 hod. diskutovať moderátor Omar Mirza s riaditeľkou Divadelnej Nitry Darinou Károvou, umeleckou riaditeľkou Bielej noci Zuzanou Pacákovou a šéfom Pohody Michalom Kaščákom.

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame