Festival RHA budeme opäť streamovať

Festival RHA budeme opäť streamovať

Tak ako minulý rok, aj tento, máte možnosť stať sa súčasťou festivalového diania. Prostredníctvom streamu cez našu web stránku sa ocitnete na Radio_Head Awards festivale. Na festivale odznie v troch koncertných štúdiách Slovenského rozhlasu spolu 14 koncertov, z toho 9 vysielame v priamom prenose v Rádiu Devín a 5 uvidíte prostredníctvom streamu:

v piatok 11.3.

o 19.00 hod. Večer slovenských huslistov - Otvárací koncert
o 22.00 hod. Fúzy Múzy
v sobotu 12.3.

dvojkoncert - o 17.30 hod. Jana Andevska a o 18.15 hod. Valér Miko Trio
o 19.30 hod. Haydn večeria s Mozartom
o 23.00 hod. David Kollar & The Blessed Beat

Rádio Devín bude opäť udeľovať žánrové ceny v kategóriách Klasická hudba, Jazzová hudba a po prvý raz aj v kategórii Experimentálna hudba, ktorá nahradila cenu Hudobný počin roka. Do nej patrí široké spektrum inovatívnej zvukovej tvorby, od elektroakustickej kompozície a zvukovej koláže cez radioart, ambientnú a improvizovanú hudbu až po terénne nahrávky. Veríme, že experimentálna scéna sa ukáže ako dostatočne bohatá na zaujímavú hudbu a tvorcov.

Ďalšou zmenou, ktorú prináša aktuálny ročník, je zmena v spôsobe hlasovania. V uvedených žánrových kategóriách o víťazovi nerozhodnú poslucháči, ale odborná porota pre danú kategóriu. Minulý rok porota nominovala umelcov, či telesá do druhého kola, v ktorom už o víťazovi hlasovali a rozhodovali poslucháči. O víťazoch Radio_Head Awards za rok 2015 v týchto žánrových kategóriách bude po novom rozhodovať len odborná porota.

Viac info o programe Radio_Head Awards festivalu nájdete na: www.radiohlavy.sk

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame